Persoonlijke ontwikkeling
en opleidingen van Marjolijn

Voordat ik deze stap durfde te zetten heb ik eerst zèlf de nodige persoonlijke ontwikkeling en opleiding gedaan, want ook al had ik de stap genomen om mijn leven om te gooien, wilde dat nog niet zeggen dat alles ineens anders was. Verre van dat. Ik had natuurlijk nog mijn zelfde gedrag, patronen en overtuigingen meegenomen, alleen wist ik dat toen nog niet 😉

Loek Knippels Academie

Ik was zoekende en kwam bij Loek en Peter-Jan van de Loek Knippels Academie terecht. Daar begon mijn werkelijke ommekeer. In het 1e jaar intensieve opleidingsdagen in de vorm van diepgaande therapie, want zeg nou zelf, hoe kan iemand sessies geven als ze die zelf niet doorleefd hebben en nog met (teveel) eigen ballast rondlopen? Het was echt heel bijzonder, diepgaand en heeft me enorm veel opgeleverd. Opnieuw leren voelen, en laten inzien hoe ik vooral mijzelf onderuithaalde en het niet de verantwoordelijkheid van die ander was, maar van mijzelf. Ik heb ontdekt waar mijn behoeften liggen en hoe ik deze aan mezelf kan geven, in plaats van af te wachten. Dat de kracht van mezelf ligt in het ‘kwetsbaar opstellen’ naar de ander en inzicht zonder actie leidt tot niets.

Co-trainer bij Loek

Na de opleiding mocht ik als co-trainer de 1e jaars mee begeleiden. Het was alsof ik wederom zelf in therapie was, want ik leerde enorm veel van de studenten en over mezelf. Ik ontdekte ook waar mijn hart heel blij van werd. Delen, samenwerken en verbinden. Niet om de ander ‘vol te stoppen met kennis’, maar juist om het vuurtje in de ander aan te wakkeren’. Je hoeft het niet alleen te doen!

Centrum Puur

Na het jaar als co-trainer merkte ik dat ik soms echt leeg was na een dag. Ik had behoefte aan meer handvatten voor mezelf qua ‘energie-management’ en kwam ik bij Centrum Puur. Daar ben ik een jaartraining gaan volgen voor Energetisch Therapeut, omdat ik het zèlf nodig had. Meer inzicht in ‘mijn systeem’ en hoe ik daar op een actieve manier de verantwoordelijkheid voor kon nemen. Opnieuw een jaar in mezelf ‘duiken’ en naast de tranen ook veel genoten en gelachen, want de slingers dien je echt zelf op te hangen ☺

Systemisch werk

Wat mij in beide opleidingen enorm heeft geboeid is het werken met ‘opstellingen’ en ‘drama-dialoog’. Hierin wilde ik mijzelf nog meer verdieping en heb na de opleiding de module ‘systemisch opstellen’ volgd bij Centrum Puur.

M.E.E. begeleider bij Centrum Puur

Sinds september 2017 mag ik ook bij Centrum Puur groepen mee begeleiden. En dat is gewéldig! Een fijne combinatie tussen individueel bij mij aan huis en de dynamiek met de groep maakt me blij smile

Blijvend ontdekken en ontwikkelen

Voor mijn gevoel ben ik nooit ‘klaar’ met mijn eigen ontwikkeling en dat maakt het ook leuk en uitdagend. Niet zo zeer om meer tools te leren of kunstjes te vertonen, maar omdat het leven gewoon heel dynamisch is en je steeds een laagje dieper gaat. Elk level heeft zijn ‘devil’ wink

Cum Laude geslaagd aan de Loek Knippels Academie.
Daarna heb ik haar gevraagd als co-trainster voor de 1e jaars.
Dat deed ze met verve: Marjolijn is kundig, gepassioneerd en zeer empathisch.
Dit resulteerde in een grote betrokkenheid naar de cliënten en studenten toe, waarbij haar analytisch vermogen en het kunnen inzetten van diverse methodieken indrukwekkend waren.
Graag had ik haar als opvolger gezien, maar ik begrijp haar keuze om samen met de partner een centrum neer te zetten.
Een goede keuze ook vanuit haar kunde, attitude en drive.
Ik wens Marjolijn dan ook alle goeds en succes toe.
Loek Knippels
(sociaal-pedagoog, oprichter academie tot counselor)

Loek Knippels

Loek Knippels Academie